E bike je sve popularnija kategorija biciklizma! Čak i onaj ko nije nikada vozio bicikl ima želju, volju da se lakše vozi kroz gradsku gužvu, ili kroz prirodu. Ponuda elektro bicikala je u velikom porastu. Gotovi modeli su popularni, ali sve popularniji su nam "custom" modeli, gde na Vaš ili naš bicikl ugradimo elektro motor, kontroler i bateriju po ceni od 400 do 1000 evra.

Postoji nekoliko vrsta elektro bicikala.

Pedelec - Elektro bicikl sa pomoći pri okretanju pedala. Svki put kada okrenete pedale pogona, elektro motor bicikla Vam pomaže da ostvarite brzinu. Postoji više nivoa pomoći, obično je tu eco, normal, sport, turing i turbo. Naravno, svi koriste Turbo. Najpoznatiji proizvođači: Bosch, Yamaha... Napomena - pomenuti proizvođači uglavnom ne proizvode svoje bicikle već samo elektrokitove, koji se ugrađuju na bicikle različitih proizvođača. Elektrokitove ovih proizvođača ne možete kupiti posebno.

Bicikl sa elektro motorom - bicikl na sebi ima elektromotor koji Vi uključujete po potrebi i on radi nezavisno od okretanja pedala. Pomaže Vam sa da savladate uzbrdice, ravne delove pod vetrom, i slično. Dobra stvar kod elektro motora je to što može da se ugradi u skoro svaki bicikl. Najpoznatiji proizvođači : Bafang, Golden Motor... Vrlo popularni su bicikli sa sklopivim ramovima i elektromotorom, gde se povezije komfor malog bicikla koji može da stane svuda i elektro pogona koji pomaže u vožnji.

Postoji još nekih vidova elektromotora i bicikala sa istim, kao što je samo točak kojim zamenite Vaš zadnji točak, u kome je integrisana baterija, e-motor, kontroler i slično, i koji nema preveliku autonomiju, ali je zanimljiv koncept.

U svakom slučaju, nova era biciklizma je pred nama!

 

 

 

Električni bicikli

Prikaži: Lista Ikonica
Sortiraj Po:
Prikaži:
Električni bicikl Capriolo Diana 28" pedelec black
Električni bicikl sa elektromotorom u srednjem delu bicik...
164.990,00 din
Električni bicikl Polar Mirage Pro 29" sa dodatim elektromotorom
Električni bicikl sa elektromotorom u zadnjem točku. ...
112.190,00 din
Električni elektro bicikl E-prime EVO 26" alu ram
Električni bicikl sa elektromotorom u zadnjem točku. ...
141.390,00 din
Elektro bicikl sklopivi 20" folding Capriolo city z sa 6 brzina
Elektro bicikl sklopivi 20" folding Capriolo city z sa 6...
79.999,00 din
Prikaži: Lista / Ikonica